Domotica

Domotica

Domotica brengt comfort

De nieuwste technologie op het gebied van wonen is domotica. Met domotica in huis verdwijnen uw zorgen over verlichting, verwarming, beveiliging en nog veel meer! Domotica systemen zorgen voor gemak, comfort en duurzaamheid in uw huis, winkel of bedrijfspand.

WAT IS DOMOTICA?

Domotica zorgt voor de integratie van verschillende installaties zoals verlichting, (camera) beveiliging, verwarming, audio en/of video. Domotica huisautomatisering maakt wonen en werken aangenamer en comfortabeler, bespaart energie, draagt bij aan duurzaamheid en kan voor extra veiligheid zorgen als u aanwezig bent, maar ook als u er niet bent. Via een bedieningspaneel of app op uw smartphone kunt u alle installaties bedienen, ook als u er niet bent. 

Voorbeelden van domotica:
Hieronder vindt u een aantal toepassingen van domotica.
– Het bij vertrek inschakelen van de beveiliging en uitschakelen van elektrische
apparatuur en cv naar afwezig-stand.
– Het bekijken van de beveiligingscamera’s via uw smartphone als bijvoorbeeld het inbraakalarm afgaat. Zo kunt u zien of de politie ingeschakeld moet worden.
– Het automatisch inschakelen van gepaste verlichting als u uit bed stapt richting bijvoorbeeld de badkamer. Met 1 druk op de knop zet u alles weer uit.
– Het inschakelen van de verlichting als u de kamer binnenloopt door middel van bewegingsdetectie.
– Het automatisch in en uit gaan van zonneschermen als de zon gaat schijnen of onder gaat.
– Het gebruik van een paniekknop voor ouderen die langer thuis willen blijven wonen.

Domotica kent veel voordelen:

Duurzaamheid:u bepaalt waar verwarming en verkoeling nodig is, waar verlichting wel /niet nodig is.  Het systeem geeft aan wat u verbruikt. Hierdoor kunt u met één druk op de knop zien waarop u kunt besparen.
Comfort: een aangename  leef/werkomgeving  creëren d.m.v woning/gebouw-automatisering.
Controle op afstand: u kunt overal de installaties in uw huis of bedrijfspand beheren en controleren.

De mogelijkheden met domotica automatisering zijn groot en zijn volledig aan te passen aan uw wensen. Electro 2000 kijkt graag met u naar de mogelijkheden. Neem contact met ons op.

0299-681680


    0299-681680
    info@electro2000.nl